Crăciun ca-n povești: Un pensionar şi-a decorat casa cu 1,5 milioane de luminiţe | VIDEO

luminite de craciun
Familia Salaj și-a împodobit locuința cu 1,5 milioane de luminițe. Foto: Captură YouTube

Un inginer pensionar dintr-un orăşel din Croaţia a vrut să ofere familiei sale o atmosferă memorabilă de Crăciun, astfel că a decorat casa şi proprietăţile din jur cu un număr incredibil de luminiţe – 1,5 milioane, rezultatul fiind cu adevărat impresionant.

Priveliştea casei aflate la câţiva kilometri depărtare de oraşul croat Čazma este un adevărat spectacol, mai ales că zona nu are de obicei o iluminare generoasă, relatează publicația Mashable, adăugând că pare că ”cineva a luat Times Square din New York şi l-a pus pe o pajişte din Croaţia rurală”.

Aproximativ 1,5 milioane de lumini abia încap pe o singură casă. Ca să adapteze spectacolul de luminiţe la proprietatea care se întinde pe aproximativ 77.000 de metri pătraţi, Salaj şi familia sa au aşezat lumini pe oriunde a fost posibil – pe mai multe case, pe un hambar, pe copaci, în tufişuri, pe un pod şi de-a lungul potecilor care înconjoară un lac mic.

”Am început în 2001, cu 70.000 de luminiţe, şi am continuat să adaug mai multe încă de atunci. Am crescut ca un copil sărac. Am muncit în străinătate şi odată ce m-am pensionat, am vrut să îi ofer familiei mele cel mai bun Crăciun. Şi oamenii din sat au început să apară, la început timizi. I-am invitat pe toţi înăuntru”, a povestit fostul inginer, potrivit mediafax.ro.

”E o cantitate imensă de muncă. Dar nu pot să mă opresc pur şi simpu şi să le spun tuturor că nu o să fie nicio lumină la familia Salaj în acest an. Odată ce luminile se închid în ianuarie, începem să lucrăm pentru anul următor”, a spus el.

Casa familiei Salaj în 2014:

Cât despre costul electricităţii, factura s-a ridicat anul trecut la 11.100 de dolari. O substaţie electrică instalată în apropiere în urmă cu câţiva ani asigură suficientă electricitate pentru întregul spectacol. Proiectul este finanţat parţial din sponsorizări şi parţial din taxe de intrare, dar cea mai mare parte din bani şi din muncă a fost depusă de membrii familiei Salaj.

Deşi numerele lui Salaj sunt neoficiale, titlurile de record Guinnes au fost acordate pentru unele mai mici – 1,2 milioane de luminiţe într-un centru comercial din Canberra şi pentru 600.000 în New York, la categoria ”cele mai multe luminiţe pe o proprietate rezidenţială”.

Casa familiei Salaj în 2011:

”Nu e ieftin să obţin un record Guinness. Prefer să folosesc banii ca să instalez şi mai multe lumini de Crăciun, să fac fericiţi mai mulţi adulţi şi copii”, spune croatul. ”Anul acesta am atins probabil 80.000 de vizitatori. Extindem constant spectacolul; anul acesta am lansat un sat de ştrumfi iluminat şi am îmbunătăţit iluminarea în mai multe locuri. Am adăugat 300.000 de noi luminiţe”.

Fostul inginer mai spune că extinderea nu se va opri niciodată. ”Fiul meu va continua munca atunci când eu nu voi mai fi în stare. Într-o zi am putea ilumina întreaga pădure”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de citittori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O nouă fabrică în România
Minune de Crăciun în Moldova: Comuniștii vor în Europa
Aventurile fotografice ale unui bebeluș