COVID. Prima condamnare din România a unei persoane care a fugit din spital

român condamnat covid fugit din spital
Foto: stiridebuzau.ro

V. G., în vârstă de 50 de ani, din satul Izvorul Dulce, comuna Merei din județul Buzău, este primul român condamnat pentru că a fugit din spital în contextul crizei COVID-19.

V. G. a fost condamnat de o instanță de judecătă din Buzău la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani de supraveghere pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul societății care asigură curățenia în comuna Merei, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, anunță stiridebuzau.ro.

Bărbatul nu a făcut apel, așa că decizia a devenit definitivă.

V.G. era contact direct al fiului său revenit din Franța și se aflase în izolare la domiciliu până pe 28 martie 2020. Pe 9 aprilie a făcut febră și a sunat la 112. A fost preluat cu ambulanța și izolat în modulul special amenajat lângă UPU. A fost testat pentru COVID-19, însă până să primească rezultatul, a doua zi, a plecat din izolatorul aflat în curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău, la data de 10 aprilie.

În căutarea lui au plecat mai multe echipe de polițiști și de jandarmi, iar bărbatul a fost găsit după câteva ore în extravilanul comunei Merei, îndreptându-se către casă.

Potrivit Digi24.ro, V.G. este primul pacient din România condamnat pentru că a fugit din spital în contextul crizei COVID-19.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.