COVID. Cel mai mare număr de decese de la începutul lunii decembrie

spital medic deces pacient bolnav
Foto: 12019 / pixabay.com

Miercuri, 2 februarie, autoritățile au raportat 120 de decese pentru ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 13 sunt anterioare.

Acesta este cel mai mare număr de decese înregistrat de România în aproape 2 luni. Ultima dată s-au înregistrat mai multe decese în 24 de ore pe 4 decembrie, după cum reiese din datele publicate de graphs.ro.

La acea dată, autoritățile au anunțat 130 de decese în ultimele 24 de ore (dintre care 20 anterioare).

Tot astăzi autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

România trece acum prin valul 5 al pandemiei, varianta Omicron fiind dominantă la noi în țară. Ieri, pentru prima dată de la debutul pandemiei, în România s-au raportat peste 40.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.