Primarul PSD al unui oraș important cere schimbarea radicală a partidului

Foto: Pagina de Facebook Cosmin Necula

Cosmin Necula, primarul PSD al orașului Bacău, critică dur conducerea PSD, cere demisia Vioricăi Dăncilă, precum și reformarea partidului.

„Cred că poporul a spus Partidului Social Democrat suficient. Este momentul să înțelegem mesajul pe care ni l-au transmis oamenii. Clar și transparent cetățenii spun că noi trebuie să plecăm de la guvernare. Cred că este momentul să recunoaștem că acesta nu a fost un simplu vot, iar europarlamentarele din 2019 au echivalența unor alegeri parlamentare. Acest vot ne delegitimează pentru a conduce Guvernul României. Consider că în actualul context european și național cei care au câștigat aceste alegeri trebuie să își asume guvernarea. Românii așteaptă ca un nou guvern să rezolve problemele acestei țări”, a comentat el pe rețeaua de socializare Facebook.

Primarul nu cere numai demisia guvernului, ci și o schimbare radicală a partidului, în care să nu se mai regăsească oamenii vechi: „Totodată, am convingerea că România trebuie să aibă o opoziție de stânga puternică. Însă într-o opoziție de stânga veritabilă nu își mai pot găsi locul Oprișani, Ștefănești și Bădălăi! Rezumând, doamna Dăncilă, vă rog să vă dați demisia! Doamnelor și domnilor miniștri, vă rog să vă dați demisiile! Astăzi, românii spun că PSD trebuie să fie în opoziție!”.

Conform publicației locale bacău.net, USR-PLUS se află pe primul loc în opțiunile locuitorilor din Bacău, obținând 30,33% din voturi, alianța fiind urmată de PNL, cu 22,14%. PSD se clasează abia pe locul 3, cu 18,92%.

Partidul Social Democrat a pierdut alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, fiind depășit de Partidul Național Liberal.

Față de alegerile parlamentare din 2016, câștigate de PSD cu 46%, social-democrații au pierdut 23 de procente.

Rezultate oficiale prezentate de Biroul Electoral Central luni, 26 mai, la ora 20:00, după numărarea a 96,8% din voturi, arată că PNL a obținut 26,3%, PSD – 23,1%, Alianța 2020 USR PLUS – 21,2%, Pro România – 6,7%, UDMR – 6,1%, iar PMP – 5,64%.

ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, nu a reușit să treacă pragul electoral.