Coronavirusul s-a întors la Wuhan. A fost descoperit un nou focar

Foto: Pixabay

Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, a raportat primele infecții de la ridicarea carantinei, în urmă cu mai bine de o lună de zile.

Orașul din centrul Chinei este considerat a fi locul unde a apărut noul coronavirus. Noile infecții, în număr de cinci, au fost depistate în același complex rezidențial, scrie Reuters.

”În prezent, măsurile pentru prevenirea și controlul epidemiei în oraș sunt încă foarte puternice”, au anunțat autoritățile medicale din Wuhan, adăugând: ”Trebuie să limităm riscul unei reizbucniri”.

Toate cazurile recente descoperite în China au fost asimptomatice, cu pacienți care poartă virusul, pot infecta alți oameni, dar nu arată niciun semn al bolii.

Numărul cazurilor asimptomatice din China nu este cunoscut, acestea nefiind incluse în statistici. Chinezii au raportat, în total, aproape 83.000 de cazuri de infectare, iar numărul deceselor din țara comunistă este de 4.633.

Orașul Wuhan a ieșit din carantină în 8 aprilie, însă restricțiile de circulație nu au fost eliminate complet.

Vestea unui nou focar la Wuhan e un motiv suplimentar de îngrijorare în China, mai ales că unele orașe mari, precum Shanghai, au început să redeschidă cluburile de noapte și chiar și parcurile de distracții.

O altă țară care s-a confruntat cu un nou val de îmbolnăviri în ultimele zile a fost Coreea de Sud. Țara a decis să închidă din nou barurile și cluburile de noapte, considerând că în aceste locuri virusul se poate răspândi foarte ușor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.