Cornuri cu mucegai pentru elevi, într-un oraș

FOTO: mandarinMD/Pixabay.com
FOTO: mandarinMD/Pixabay.com

Întregul lot de produse de panificaţie ce urmau să fie distribuite în această săptămână elevilor din judeţul Vâlcea, în cadrul programului „Lapte şi corn”, a fost retras după ce mai multe şcoli au sesizat autorităţile judeţului că au primit cornuri mucegăite.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, asocierea de firme (una din judeţul Olt şi una din judeţul Cluj), care a câştigat licitaţia pentru distribuirea acestor produse în unităţile de învăţământ din judeţ, a fost notificată să remedieze de urgenţă această problemă, produsele fiind retrase înainte să ajungă la elevi.

”Am notificat firmele responsabile atât în scris, cât şi prin telefon să retragă întreg lotul şi să-l înlocuiască cu produse proaspete. Nu voi tolera astfel de probleme! Sănătatea copiilor este mai importantă decât orice altceva. De asemenea, am convocat firmele pentru o întâlnire faţă în faţă şi sper să fie ultima problemă de acest gen”, a precizat Rădulescu.

Reprezentantul forului judeţean vâlcean a menţionat şi că intenţionează să solicite înlocuirea acestui program, „unul eşuat” din punctul său de vedere, cu programul pilot „Masă caldă”, care a avut mare impact asupra elevilor din localităţile în care se desfăşoară.

„100% voi cere Guvernului României să extindă programul ‘Masă caldă’ în toate şcolile din Vâlcea. Cu programul ‘Laptele şi cornul’ am avut şi avem mari probleme, este un program eşuat. Pe lângă faptul că nu prea se mai prezintă firmele la licitaţie, trebuie să fim sinceri şi să spunem lucrurilor pe nume: produsele se aruncă, nu le mai mănâncă nimeni!”, a mai spus Rădulescu.

În cursul anului şcolar trecut, programul „Masă caldă” a fost introdus în şcoli din 16 localităţi din Vâlcea, care au solicitat continuarea acestuia şi în acest an şcolar.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.