Copilul din Constanța dispărut de câteva zile a fost găsit mort

Iulian Alexandru Biţică
Iulian Alexandru Biţică

Iulian Alexandru Biţică, băiatul în vârstă de 8 ani din comuna Pecineaga din județul Constanța care a dispărut sâmbătă, 2 noiembrie, a fost găsit mort, anunță „Adevărul”.

Din păcate, el s-a înecat într-un bazin cu ape reziduale și dejecții de porc de la o fermă din localitate.

Sâmbătă, el s-a jucat în fața casei sale, iar ulterior a dispărut.

Sute de polițiști, jandarmi, voluntari și scafandri s-au implicat în căutarea băiatului.

Vineri dimineaţă, 8 noiembrie, în jurul orei 8.30, doi paznici au văzut că trupul unui copil plutea în bazin, așa că au anunţat autorităţile.

Potrivit Digi24, câinii poliţiştilor i-au condus pe aceștia la nişte bazine cu dejecţii din apropierea unei ferme de porci şi se pare că acolo au fost găsite urme de alunecare.

Bazinele cu dejecții sunt foarte mari, au o adâncime de 6 metri, și nu sunt împrejmuite.

Din păcate, cazuri similare au mai avut loc în România.

În aprilie 2019 un copil în vârstă de 3 ani din comuna Brăești, județul Iași, a murit după ce a căzut în fosa septică a școlii, care era acoperită cu un capac din tablă ruginită.

În anul 2014, un copil în vârstă de 12 ani a murit înecat în latrina din curtea casei în satul Gușiței din comuna Dimitrie Cantemir, județul Vaslui. Băiatul se juca pe capacul de la fosă, iar aceasta a cedat sub greutatea sa.

Anterior, în martie 2012, 3 eleve de la școala din comuna Viișoara, din județul Dâmbovița, au căzut în haznaua din curtea școlii. Două dintre ele au fost salvate, însă una în vârstă de 8 ani a murit înecată. Fosa septică data din 2002 și era acoperită cu niște plăci din beton care au cedat.

Cu câțiva ani înainte, în 2005, un copil de 4 ani din comuna Câmpineanca din județul Vrancea a murit într-un mod asemănător, după ce a căzut în WC-ul din curtea casei. Băiatul a căzut printre scândurile WC-ului.