Copil bruscat și împins de un participant la mitingul PSD

copil agresat miting psd
Foto: Mihai Petre / Facebook

Un copil care se plimba cu trotineta pe un bulevard din zona Piața Victoriei din București a fost bruscat și împins de un participant la mitingul pentru susținerea PSD-ului și a Guvernului Viorica Dăncilă.

Imaginile au fost surprinse de fotograful Mihai Petre.

„Bulevardele din jurul Pieței Victoriei au fost închise circulației rutiere, o ocazie potrivită pentru un copil care a vrut să se plimbe cu trotineta. Un organizator al meetingului de susținere PSD-ALDE a fost deranjat de acel copil și l-a alungat bruscându-l fizic și insultându-l. La fel a pățit și colegul meu Mihai Petre care a fotografiat momentul de “luptă împotriva abuzurilor””, a scris pe Facebook Eli Driu.

Fotografiile s-au viralizat rapid pe rețeaua de socializare și au fost redistribuite de peste 4.000 de ori în numai o oră.

Aproximativ 400.000 de susținători ai PSD și ai ALDE sunt așteptați în această seară, începând cu ora 20, în Piața Victoriei, la un miting pentru apărarea democrației și a justiției din România.

copil agresat miting psd
Foto: Mihai Petre / Facebook
copil agresat miting psd
Foto: Mihai Petre / Facebook
copil agresat miting psd
Foto: Mihai Petre / Facebook

„Este un miting împotriva faptului că democrația și statul de drept sunt puse serios sub semnul întrebării, ba putem spune și mai dur, că sunt afectate de câțiva ani buni în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem deciși să mergem până la capăt pentru ca România să devină o țară democratică, o țară unde libertățile și drepturile fundamentale ale cetățenilor sunt respectate, așa cum e scris și în Constituția României, și așa cum scrie și în toate tratatele internaționale pe care România le-a semnat”, a declarat Liviu Dragnea.

„Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, într-o țară în care să nu mai fie instituții aflate sub o teroare, într-o țară în care din cauza sau datorită unei propagande toxice uriașe se pune problema ca o structură nelegitimă, obscură, subterană, să paraziteze instituțiile statului, să paraziteze deciziile și să influențeze într-un mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, să permită intruziuni ilegale și neconstituționale în viața privată a oricărei persoane, să permită ca firme românești, cetățeni români să fie închiși, să permită ca zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niște interese care nu tot timpul sunt numai din interior”, a mai spus el.

Liderul PSD a completat că participanții la miting își doresc să protejeze justiția, precum și pe cei care „înfăptuiesc justiția”: „Ne interesează ca judecătorii în România să nu mai aibă niciun fel de influențe, nici din partea unor instituții care se ocupă de securitatea națională, nici din partea unor instituții care se ocupă de cercetări”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.