Copii și mame din Ucraina au oferit flori în București pentru „primirea caldă în România”

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Copii din Ucraina, alături de mamele lor, au ieșit pe străzile din București cu coșuri pline de flori, pe care le-au oferit oamenilor pe care i-au întâlnit, în semn de mulțumire pentru „sprijinul acordat și primirea caldă în România”.

Imaginile au fost publicate pe contul de Facebook al Ambasadei Ucrainei în România.

Până la jumătatea lunii martie, aproape 500.000 de refugiați Ucraineni au intrat în România, iar în jur de 80.000 au rămas pe teritoriul României.

„În continuare primesc foarte multe telefoane şi aprecieri din partea omologilor noştri, inclusiv la vizitele pe care preşedintele României le-a avut din partea unor omologi, astăzi am avut de exemplu prim-ministrul Spaniei, preşedintele Estoniei, ceva mai devreme, săptămâna aceasta, preşedintele Bulgariei.

Toţi exprimă apreciere pentru efortul României, pentru modul în care am reuşit până acum să gestionăm această situaţie”, declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pe 17 martie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.