Copii români cu malformații, operați gratuit de medici străini

operație
Foto: Reytan via Wikimedia Commons

Mai mulți copii care au malformații faciale grave vor fi operați gratuit de o echipă de medici străini care a venit la Timişoara pentru a se ocupa de aceste cazuri foarte dificile, relatează digi24.ro.

Specialiştii din Olanda, India și China au început să opereze de ieri, având programate în total 18 intervenții chirurgicale.

Procedura este una extrem de delicată, în ţară fiind doar 4 centre în care se pot face astfel de intervenţii. Operațiile sunt transmise live pe ecranul amplasat în cadrul sălii congresului, unde are loc şi un workshop pentru chirurgii din județul Timiş care vor să-şi îmbunătăţească practica în domeniu.

De multe ori, malformaţiile faciale denumite popular „gură de iepure” le pun probleme celor afectați chiar și atunci când trebuie să realizeze acţiuni simple precum mâncatul, băutul sau vorbitul.

În România sunt decontate doar intervenţiile care afectează starea de sănătate a copiilor, însă puţini medici se încumetă să le realizeze deoarece nu sunt specializaţi în astfel de intervenţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.