Consultantul Vioricăi Dăncilă la prezidențiale vrea să dea PSD-ul în judecată

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Consultantul politic Anton Pisaroglu, angajat în timpul campaniei pentru prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, fostul lider PSD, a declarat pentru Europa Liberă că ar putea da în judecată partidul pentru că nu a plătit pentru serviciile sale. Acesta a transmis actualei șefii a PSD că este „cinic să spui că susții campaniile românești, iar tu să nu îți plătești datoriile către ele”.

Jurnaliștii de la Europa Liberă citează surse din PSD care spun că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro pe lună, însă consultantul spune că prețul nu ar fi real, fără să precizeze care este suma datorată.

„În urma finalizării campaniei, în mod cu totul neașteptat și absolut nejustificat, conducerea actuală a PSD și-a manifestat dezacordul referitor la plata ultimei tranșe. Ca urmare a exprimării acestui dezacord, am încercat, în nenumărate rânduri, pe parcursul ultimelor patru luni să ajungem la o înțelegere amiabilă cu reprezentanții PSD privind încasarea diferenței, inclusiv prin propunerea eșalonării obligației de plată. Toate demersurile în sensul soluționării situației pe cale amiabilă s-au lovit de refuzul expres al conducerii PSD”, a declarat Anton Pisaroglu, pentru Europa Liberă.

Viorica Dăncilă a luat la prezidențiale, în lupta cu Klaus Iohannis, 24% din voturi, iar înfrângerea nu a fost fost o surpriză.

„Să nu uităm totuși că la momentul în care am inițiat această colaborare cu partidul, se aflau într-un picaj radical în sondaje, ajungând la 17% și cu grave probleme de imagine după eșecul de la europarlamentare și arestarea liderului de partid. O perioadă în care toți analiștii și sociologii nu mai dădeau vreo șansă PSD pentru intrarea în turul al doilea.

O perioadă în care candidatul PSD, fiind și prim-ministru, a traversat un număr de situații de criză – Caracal, 10 august, ieșirea de la guvernare a ALDE, care au impus strategii ample, consultanți seniori 24 din 24 ore, șapte zile din șapte, speechwriteri, specialiști în PR si comunicare de criză”, a explicat Anton Pisaroglu, pentru Europa Liberă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.