Condamnat la peste 8 ani de închisoare în primă instanță, Piedone a câștigat Primăria Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone Foto: Facebook/ Partidul Puterii Umaniste
Cristian Popescu Piedone Foto: Facebook/ Partidul Puterii Umaniste

Cristian Popescu Piedone a câștigat primăria Sectorului 5 din Capitală. Principalul contracandidat, Cristian Băcanu, susținut de PNL și USR-PLUS, și-a recunoscut înfrângerea.

„Cetățenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat şi care au avut încredere în mine. Le mulțumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregătirea acestor alegeri”, a scris Băcanu pe Facebook, luni dimineață.

Cristian Popescu Piedone a candidat din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), al cărui părinte spiritual este Dan Voiculescu.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Pe 30 septembrie, Curtea de Apel București urmează să înceapă judecarea apelului în acest dosar.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.