Protestatarii violenți de la mitingul împotriva OUG 13, condamnați la închisoare

proteste violente
Foto: Captură Digi24

Mai mulți membri ai galeriilor de fotbal care au participat la protestele din Piața Victoriei din februarie 2017, îndreptate împotriva Ordonanței 13 dată de Guvernul PSD, au fost condamnați vineri, 16 noiembrie, la închisoare cu executare sau cu suspendare, anunță ziare.com.

Judecatoria Sectorului 1 a considerat că ultrașii se fac vinovați de deturnarea unui protest pașnic, de violențe împotriva jandarmilor și de devastarea Pieței Victoria.

O singură persoană a fost condamnată la închisoare cu executare în penitenciar: Răzvan Marian Radu. El a primit o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare după contopirea cu o altă sentință. De asemenea, el a primit și o amendă penală de 3.000 de lei.

Celelalte persoane au fost condamnate la închisoare cu suspendare sau au primit avertisment.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Tribunalul București.

Unii dintre cei implicati trebuie să plătească unui număr de 4 jandarmi daune materiale și morale pentru prejudiciile suferite. Este vorba de 37.000 de euro, 6.000 de euro, 22.000 de euro și 2.200 de euro.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.