Concurs de ciclism unic în lume, organizat în România

mina_trotus
Mina Trotuș. Foto: slanic-moldova.info

Iubitorii de ciclism pot participa în această duminică la un concurs de ciclism unic în lume, organizat la Târgu Ocna. Traseul competiţiei are o lungime de aproximativ 15 kilometri şi va trece  prin mina Trotuş, salina din Târgu Ocna.

Participanţii vor porni în competiţie din Piaţa Primăriei Târgu Ocna, vor pedala pe străzile oraşului, apoi vor ajunge în interiorul salinei.  

Traseul are 15 kilometri, dar cursa durează 120 de minute, timp în care traseul se poate relua ori de câte ori reuşesc cicliştii. Câştigător va fi desemnat concurentul care a reușit să termine cât mai multe ture, relatează digi24.ro.

Traseul îi va purta pe concurenți prin curtea unei fabrici, prin depozite și prin alte spații industriale, iar apoi prin mina turistică Trotuş, aflată la 240 de metri adâncime. Drumul până în inima minei, un tunel de 3,1 kilometri, va fi luminat complet pe perioada competiţiei. Bucla din salină are în jur de 600 de metri lungime şi se desfăşoară pe o suprafaţă fermă din sare.

După salină urmează drumul de întoarcere, iar participanții vor avea de parcurs tunelul la deal. Cicliştii vor ieși afară şi vor relua pedalatul prin pădure, până în Piaţa Primăriei.

Traseul a fost stabilit de organizatorii Societatea Naţională a Sării – SALROM, de Primăria Târgu Ocna şi de Transalpin Bike.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.