Concurs. Ce știu copiii despre dinozauri?

schelet_de_dinozaur
Schetele de dinozauri / Zach Tirrell / Wikimedia Commons

În perioada următoare, elevii și profesorii pot participa la „Târgul de Dinozauri”, o competiție în cadrul căreia cele mai bune proiecte vor fi premiate cu imprimante și laptop-uri HP.

Concursul este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și Discovery Channel, în perioada 18 martie – 26 mai. Competiția este destinată elevilor și profesorilor, proiectele urmând să fie realizate de echipe de elevi care vor fi coordonate de câte un profesor.

”Mă bucur că pot lua parte la acest proiect care încurajează tinerii să aprecieze importanța educației științifice. Sunt sigur că echipele vor reuși să creeze exponate interesante și aștept cu nerăbdare să văd lucrările”, a declarat Eric Buffetaut, director de cercetare la Centrul Național de Cercetare Științifică din Franța, membru în juriul concursului.

Eric Buffetaut este cunoscut pentru studierea, împreună cu paleontologii români Dan Grigorescu și Csiki Zoltán, a uriașului Hatzegopteryx, un pterozaur de mari dimensiuni, descoperit în zona Hațegului.

Dinozaurii, un subiect fascinant pentru copii

”Dinozaurii sunt un subiect fascinant pentru copiii de toate vârstele, însă prin acest concurs vrem să testăm atât felul în care echipele își folosesc imaginația pentru a crea reprezentările unor animale dispărute, cât și acuratețea științifică a informațiilor pe care elevii le au despre dinozauri”, a afirmat Toma Pătrașcu, vicepreședintele ASUR, citat într-un comunicat de presă.

Echipele se pot înscrie la concurs în perioada 18 martie – 7 aprilie. Jurizarea va fi realizată de paleontologi, profesori de biologie și reprezentanți ai organizatorilor, în perioada 13 – 26 mai.

Trei dintre echipele participante la competiție au șansa de a câștiga echipamente HP ca premii, oferite de System Plus. Fiecare elev din echipa câștigătoare va primi o imprimantă, iar profesorul coordonator un laptop. Echipele pot citi regulamentul complet și se pot înscrie pe siteul concursului.