Compania aeriană Ryanair va reduce numărul curselor în această iarnă

FOTO: Ryanair.com
FOTO: Ryanair.com

Ryanair a anunțat că va reduce numărul de curse iarna aceasta, pentru că există întârziere de livrare a aeronavelor Boeing, însă chiar și în condițiile acestea, prognoza referitoare la traficul său pe parcursul anului nu a fost, „încă”, afectată.

Compania aeriană așteaptă 27 de avioane de la Boeing între lunile septembrie și decembrie.

Cu toate acestea, întârzierile de producţie la fabrica de fuzelaje Spirit din Wichita, Kansas, combinate cu reparaţiile Boeing şi întârzierile de livrare din Seattle, au însemnat că operatorul aerian se aşteaptă acum să primească doar 14 avioane între octombrie şi decembrie.

Ryanair nu a spus câte avioane au fost livrate în septembrie .

Compania aeriană irlandeză a spus că lucrează pentru a încerca să accelereze livrările din ianuarie până în mai 2024, dar că, dacă întârzierile se înrăutăţesc sau se extind până la începutul anului viitor, ar putea fi nevoită să-şi revizuiască previziunile de trafic.

Un director senior al Ryanair a declarat ulterior pentru Reuters că întârzierile ar putea dura până în vara viitoare şi că este ”prea devreme pentru a spune” dacă va primi comanda completă de 57 de avioane până în mai 2024.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.