Comisia Europeană vrea vaccinarea copiilor de peste șase ani

FOTO: dfuhlert/Pixabay.com
FOTO: dfuhlert/Pixabay.com

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a anunțat că prima provocare a spațiului comunitar în perioada următoare este imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani.

”Prima problemă e vaccinarea minorilor şi ştiu că există teste clinice care se fac pe categoria copiilor între 6 şi 11 ani. A doua întrebare e când e nevoie să fie făcută a treia doză de imunizare: după 9 luni, după un an? A treia problemă e dacă suntem pregătiţi în cazul unei tulpini necontrolabile şi vom fi nevoiţi să readaptăm vaccinul şi imunizarea”, a declarat Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană va primi mai mult de un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 până la finalul lunii septembrie.

”Suntem pe drumul cel bun. Dacă vom continua așa, avem încrederea că vom putea redeschide societățile noastre în siguranță”, a mai spus Von der Leyen.

Până la finalul anului, UE va primi aproximativ 1,5 miliarde de doze de vaccin.

De asemenea, Uniunea a anunțat că va distribui cel puțin 100 de milioane de doze către țările mai sărace din afara blocului comunitar, în acest an.

În timp ce liderii europeni se gândesc să imunizeze populația tânără, șefii OMS spun că dozele ar fi mai bine folosite în țările sărace, unde procesul de vaccinare se desfășoară într-un ritm extrem de lent.