Comisar european: Europa intră în recesiune iarna aceasta. Când va fi din nou pe creștere

FOTO: Ralphs_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Ralphs_Fotos/Pixabay.com

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, a declarat că Europa intră în recesiune iarna aceasta și nu va fi pe creștere până în primăvara anului următor.

„Vom avea o recesiune în această iarnă”, le-a spus Gentiloni jurnaliștilor la sosirea la reuniunea Eurogrupului care are loc la Bruxelles.

Anunțul comisarului european pentru economie vine în contextul în care Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimii 50 de ani, iar inflația a intensificat o criză a costului vieții, aducând economiile europene în pragul recesiunii.

Gentiloni a spus că sunt necesare câteva luni de discuții pentru reformarea regulilor bugetare ale UE, în ideea de a da marjă de manevră mai mare statelor membre în ceea ce privește investițiile.

„Vom avea o rundă de discuții și știm că sunt puncte de vedere diferite și e nevoie de câteva luni ca să ajungem la un consens”, a mai spus comisarul european Gentiloni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.