Comentatorul sportiv Marian Olaianos, concediat de TVR după ce și-a agresat o colegă

Marian Olaianos
Marian Olaianos. Foto: TVR

TVR l-a concediat pe comentatorul sportiv Marian Olaianos, după ce acesta și-a agresat fizic și verbal o colegă, anunță postul public de televiziune.

Reprezentanții Societății Române de Televiziune susțin că există „înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență.”

Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia are ca temei raportul comisiei de cercetare disciplinară constituită pentru a analiza incidentul sesizat de Nadine Vlădescu, jurnalistă TVR de la secția „Cultural”.

În luna octombrie 2022, aceasta a spus că a fost agresată fizic și verbal de jurnalistul Marian Olaianos. Ea și-a însoțit plângerea de un certificat medico-legal și de alte documente medicale.

Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 202, așa că el a primit decizia abia la data de 9 martie, când a revenit la serviciu.

„Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: „aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra am împins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului””, se arată într-un comunicat de presă al TVR.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.