Combinația posibil mortală pe care o iau acum mii de români pentru a se trata de COVID

pastile
Foto: Bru-nO / pixabay.com

Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” face un apel la românii bolnavi de COVID pentru ca aceștia să nu se mai trateze singuri.

„Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitățile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum. DAR…Vă rog din suflet: nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete „faimoase” care circulă pe net. Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără niciun consult medical:

Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin.

Eventual și hidroxiclorochină”, se arată într-un mesaj al medicului, publicat și pe pagina guvernamentală de Facebook Ro Vaccinare.

„PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical.

Ce zic protocoalele medicale?

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina.

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială…

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase…

Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!”, continuă mesajul doctorului.

Foto: Bru-nO / pixabay.com