Colonelul Gheorghiță vrea să vaccineze deținuții cu Johnson&Johnson

Medicul Valeriu Gheorghiță. Foto: Spitalul Militar Central Carol Davila

Cel mai nou vaccin folosit în campania națională de imunizare la COVID-19, cel produs de compania Johnson&Johnson, va fi utilizat în centrele de detenție din țară.

Potrivit președintelui Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, vaccinul se administrează într-o singură doză și va fi disponibil pentru persoanele private de libertate.

”La nivelul penitenciarelor se va întocmi o listă cu doritorii pentru vaccinare. Această activitate se va desfăşura în cabinetele proprii medicale din penitenciare, cu resursă umană proprie, la care pot participa şi alte categorii de persoane din resursa fiecărui judeţ, acolo unde nu există suficientă resursă umană disponibilă”, a declarat colonelul.

”Se va distribui vaccin de la compania Johnson&Johnson, tocmai pentru a facilita vaccinarea, pentru că vorbim de o schemă de administrare cu o singură doză, însă se pot folosi şi alte tipuri de vaccinuri, în măsura în care se respectă lanţul de frig şi celelalte condiţii necesare”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Prima tranșă de 60 de mii de doze Johnson&Johnson va ajunge în România miercuri.

Anunțul lui Gheorghiță vine la scurt timp după ce autoritățile federale americane din domeniul medical au recomandat suspendarea vaccinului Johnson&Johnson, după ce șase recepienți ai serului au făcut tromboze.

O decizie în acest sens este așteptată în curând din partea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Șase persoane din SUA, femei cu vârste curpinse între 18 și 48 de ani, au făcut tromboze după ce s-au imunizat cu accest vaccin, iar una dintre ele a murit.

Americanii au administrat deja aproape 7 milioane de doze din accest vaccin.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.