Coduri portocalii și galbene de furtuni în aproape toată țara

FOTO: Boboshow/Pixabay.com
FOTO: Boboshow/Pixabay.com

Meteorologii au emis, pentru miercuri, două avertizări Cod portocaliu și cod galben de furtuni în aproape toată țara.

În intervalul 30 august, ora 10.00 – 31 august, ora 02.00, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

De asemenea, în intervalul 30 august, ora 12.00 – 30 august, ora 23.00, în nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.