Cod portocaliu de ploi abundente în 11 județe din țară. Vântul va bate și cu 60 km/h

nori negri furtună cod portocaliu
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de vreme urâtă – unul galben și unul portocaliu – care tocmai au intrat în vigoare la această oră.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ.

În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25…35 l/mp.

Miercuri (30 septembrie) vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55…60 km/h.

Codul galben va afectat – parțial sau total – 19 județe.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00.

Fenomene vizate: ploi abundente.

În Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Codul portocaliu va afectat – parțial sau total – 11 județe.

Sursa: ANM

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.