Cod galben și portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

nori furtună ploaie vremea pe 15 zile cod galben de ploi
Foto: pixel2013 / pixabay.com

Pentru intervalul 19 august, ora 10 – 19 august, ora 21 a fost emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Totodată, pentru același interval a fost lansată o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, local și temporar, și în estul și sud-estul teritoriului.

Pentru intervalul 19 august, ora 21 – 20 august, ora 10, ANM a lansat o avertizare Cod Portocaliu de cantități de apă însemnate. În intervalul menționat, local în Transilvania și la munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Pentru intervalul 19 august, ora 21 și 20 august, ora 21, ANM a lansat și o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată . În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.