Cod galben de vijelii, ploi torențiale, grindină. Lista zonelor afectate

ploi furtună
Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Codul galben este valabil în intervalul 30 aprilie, ora 13.00 – 30 aprilie, ora 21.00.

În Dobrogea, în jumătatea estică a Munteniei și în estul si sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60…70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea și caracter torențial.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

meteo
Sursa: ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteo valabilă în intervalul 1 mai, ora 12.00 – 4 mai, ora 22.

În acest interval orar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.