Cod galben de vijelii, ploi torențiale, grindină, în 16 județe

furtună vânt vijelie
Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Codul galben este valabil în intervalul 3 septembrie, ora 13.00 – 4 septembrie, ora 10.00, în 16 județe din țară.

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

cod galben
Sursa: ANM

Informare meteo

ANM a emis și o informare meteorologică valabilă în data de 4 septembrie, în intervalul orar 10.00 – 23.00.

În acest interval vor cădea cantități însemnate de apă, vor fi intensificări ale vântului, iar temperaturilor vor scădea.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și sud-estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h.

Vremea se va răci, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale.

Cum va fi vremea în București

ANM a emis și o prognoză specială pentru capitală.

În intervalul 3 septembrie ora 10.00 – 4 septembrie ora 9.00, vremea va fi caniculară. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 17 grade.

În intervalul 4 septembrie ora 9.00 – 4 septembrie ora 23.00, vremea se va răci accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade. Vor fi înnorări și, mai ales după-amiaza și noaptea, temporar va ploua. Vântul va avea unele intensificări cu viteze, în general, în jurul a 45 km/h.

Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.