Cod galben de vijelii, ploi torențiale, grindină, descărcări electrice. Lista județelor afectate

FOTO: Brigipix/Pixabay.com
FOTO: Brigipix/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă valabil pentru mai multe județe din vest, nord-vestul și centrul României.

În total, vor fi afectate 10 județe.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 22:00 – 25 iulie, ora 10:00.

Zone afectate: local în vestul, nord-vestul și centrul țării.

În intervalul menționat, local în vestul, nord-vestul și centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și grindină.

Notă: Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți (25 iulie) în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, iar miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) în special în sud și est.

cod galben
Foto: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.