Cod galben de vijelii în 12 județe

FOTO: tortugadatacorp/Pixabay.com
FOTO: tortugadatacorp/Pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează joi că mai multe județe din vestul țării intră sub cod galben de vreme rea până vineri seară. Sunt așteptate averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, dar și căderi de grindină.

Este vorba despre două avertizări cod galben. Prima vizează 12 județe din nord-vestul țării începând cu ora 12 a zilei de joi, până seara, la ora 21.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, precizează ANM.

Cea de-a doua avertizare cod galben de vreme este valabilă de joi seară, de la ora 21, și până vineri seară, la ora 23 și include, pe lângă zonele enumerate în prima avertizare, și județele Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna și mai mult de jumătate din județul Suceava.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.