Cod galben de vânt și chiar ninsori în mai multe regiuni din țară

ploaie vreme urâtă
Foto: _Alicja_ / pixabay.com

Meteorologii ANM au emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului pe parcursul întregii zile. Zonele afectate sunt Dobrogea și estul Munteniei.

Temporar vântul va avea intensificări cu rafale de 55…65 km/h şi izolat peste 70…75 km/h.

Totodată, a fost emis un Cod galben de ninsori însemnate cantitativ valabil de duminică până luni în Carpaţii Orientali şi Occidentali precum şi în zonele joase de relief din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava şi Neamţ.

În intervalul 3 aprilie, ora 3:00 – 4 aprilie, ora 3:00, în aceste zone se va depune strat de zăpadă.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, începând de sâmbătă, arată o informare meteo publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul 2 aprilie, ora 10:00 – 4 aprilie, ora 3:00, în jumătatea nordică a ţării şi la munte vor fi precipitaţii, pe arii restrânse moderate cantitativ.

În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi şi la altitudini mai mici.

În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi posibil grindină.

Vântul va avea intensificări sâmbătă în sud, iar duminică în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în zona montană înaltă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.