Cod galben de vânt puternic, viscol și ninsori. Lista zonelor afectate

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic, viscol și ninsori la munte.

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 09:00 – 29 februarie, ora 11:00

Zone și fenomene vizate: local la munte, îndeosebi în zona înaltă – intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ.

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Va fi afectată zona înaltă a județelor Vrancea, Buzău, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Covasna, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj.

Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70…80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90…100 km/h.

Trecător ninsori vor fi și în vest și în centru, dar în general slabe cantitativ.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

cod galben
Sursa: ANM

ANM a emis și o prognoză specială pentru București, pentru vineri, 28 februarie, și sâmbătă dimineața, 29 februarie.

În intervalul 28 februarie ora 8 – 29 februarie ora 8, în capitală cerul va avea înnorări, mai accentuate în a doua parte a zilei și noaptea când temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.