Cod galben de vânt puternic și ploi în aproape toată țara

Meteorologii au anunțat un cod galben de vânt puternic și ploi însemnate cantitativ în toată țara, valabil până diseară, ora 21:00.

La noapte vremea se răcește brusc, iar în Carpații Orientali și în Apuseni precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70-80 km/h.
În cea mai mare parte a țării temporar va ploua.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Tot de marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și loca în centru. Temperaturile vor fi deosebit de scăzute pentru această perioadă, iar în zona montantă înaltă vor fi precipitații mixte. Vor fi intensificări ale vântului și se așteaptă lapoviță și chiar ninsoare pe crestele Munților Apuseni și în Carpații Orientali.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.