Cod galben de vânt în 19 județe. În noaptea aceasta va fi ger

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, luni, o atenționare cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până marți dimineață în zone din 19 județe. De asemenea, gerul va afecta majoritatea regiunilor până miercuri.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 16 februarie, ora 2:00, va fi Cod galben de vânt, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri, cu rafale de până la 70 – 90 km/h, spulberând temporar zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, pe parcursul zilei de luni, între orele 10:00 – 20:00, în Moldova, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55 – 60 km/h, astfel încât senzaţia de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii zăpada va fi spulberată.

Judeţele aflate sub această avertizare sunt: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. ANM precizează că intensificări ale vântului cu viteze în general de 40 – 50 km/h se vor semnala şi în Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi estul Munteniei.

De asemenea, până în dimineața zilei de 17 februarie va fi în vigoare o informare de vreme deosebit de rece și ger, dimineața și noaptea, în nord, centru și est și local în sudul teritoriului. În nordul, centrul şi estul ţării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri (16/17 februarie) şi în regiunile sudice.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 şi -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.