Cod galben de ploi torențiale, vijelii, grindină și descărcări electrice. Lista județelor afectate

vreme rea furtună fulger cod galben
ANM anunță ploi. Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis cu un cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină valabil marți, 4 iunie.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

În total, 12 județe din estul și nordul țării vor fi – parțial sau total – sub cod galben de vreme rea.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 4 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Meteorologii ANM mai atrag atenția că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în centrul și sud-estul țării.

Sursa: ANM

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.