Cod galben de ploi torențiale, vânt, fulgere și grindină. Lista județelor afectate

nori furtună cod ploi torențiale ploaie
Foto: turmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi, 15 august, o atenționare meteo Cod galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică.

Interval de valabilitate: 15 august, ora 14.00 – 15 august, ora 23.00.

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Brașov, Covasna și în zona de munte a județelor Buzău și Sibiu, se vor semnala averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

cod galben
Sursa: ANM

Informare meteo

ANM a emis și o informare meteorologică de manifestări de instabilitate atmosferică.

Interval de valabilitate: 15 august ora 12.00 – 16 august ora 9.00.

Vor fi intervale cu instabilitate atmosferică la munte, și local în sudul și centrul țării, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15… 20 l/mp și izolat 35 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, în intervalul 15 august ora 9.00 – 16 august ora 9.00, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată după-amiaza și noaptea.

Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 16….18 grade.

Foto: turmjaegerTobi / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.