Cod galben de ploi puternice. Lista județelor afectate

Foto: Paul Gonzalez (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi puternice valabil pentru județele Tulcea, Constanța, Brăila, Ialomița și Călărași.

Interval de valabilitate: 16 octombrie, ora 10.00 – 17 octombrie, ora 8.00

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în sudul, estul și centrul țării va continua să plouă, iar în sud-est ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp în sud-estul Munteniei și în sudul Dobrogei.

Notă: ploi, în general moderate cantitativ (10…20 l/mp) se vor semnala local în restul Munteniei și pe arii restrânse în Oltenia și sudul Moldovei.

În regiunile sud-estice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.