
CNN a alcătuit o listă cu 17 destinații europene pe care le recomandă turiștilor americani. În timp ce unele dintre ele sunt capitale faimoase, ca de exemplu Atena, alte destinații sunt mai puțin cunoscute iar vizitatorii care ajung aici se pot bucura de liniște și pot evita grupurile gălăgioase de turiști.
Pe lista recomandărilor se regăsește și un loc din România. Este vorba despre Munții Apuseni.
„Parte din Carpații Occidentali din Transilvania, Munții Apuseni sunt ideali pentru vacanța de vară, aici fiind temperaturi mai scăzute și poteci neaglomerate prin păduri străvechi”, scriu jurnaliștii de la CNN.
„Urși bruni și lupi cutreieră acești munți în căutare de hrană, deși este nevoie de răbdare și de un ochi pătrunzător pentru a-i observa. Alpiniștii pot încerca diferite trasee de via ferrata care pornesc de pe malul râului aflat la sud de satul Vadu Crișului”, se mai arată în articol.
Iată toate cele 17 destinații recomandate de CNN:
1. Munții Picos de Europa din nordul Spaniei

2. Insulele Lofoten din nordul Norvegiei

3. Munții Apuseni din România

4. Efes, unul dintre cele mai înfloritoare orașe din Grecia antică, aflat astăzi în Turcia

5. Avignon, un oraș cu aproximativ 100.000 de locuitori din Franța, foarte bogat în atracții istorice și culturale

6. Lisabona, capitala Portugaliei

7. Peninsula Dingle – aici se află capul Dunmore, cel mai vestic punct din Irlanda

8. Plovdiv. Cu o populația de 350.000 de locuitori, este al doilea cel mai mare oraș din Bulgaria. În antichitate a fost cucerit de romani (în imaginea de mai jos este surpins teatrul roman din Plovdiv).

9. Pompei, Italia. Orașul roman a fost distrus de o erupție a vulcanului Vezuviu în anul 79 d.Hr. Pe de altă parte, din pricina erupției, care a acoperit orașul cu un strat gros de cenușă vulcanică, clădirile și străzile s-au conservat incredibil.

10. Atena, capitala Greciei

11. Salzburg, Austria

12. Henne Strand, plajă cu dune din Danemarca

13. Bruges, Belgia

14. Düsseldorf, Germania

15. Wroclaw, Polonia

16. Groningen, Olanda

17. Munții Cairngorms, Scoția

Foto: Evölah / Wikipedia, Petr Šmerkl / Wikipedia, Ally mony / Wikipedia, Benh LIEU SONG / Wikipedia, EmDee / Wikipedia, franky1st / pixabay.com, Bjørn Christian Tørrissen bjornfree.com/galleries.html / Wikipedia, Dennis Jarvis / Wikipedia, SCAPIN / pixabay.com, AkerrarenAdarrak / pixabay.com, werdepate / pixbay.com, Andreas Schmidt / Wikipedia, communicationcy / pixabay.com, Nicooografie / pixabay.com, pedro_wroclaw / pixabay.com, Jonny_Joka / pixabay.com, Graham Ellis / geograph.org.uk / Wikipedia