CM 2018: Cum au reușit japonezii să-i bată pe columbieni

Japonia a dat lovitura în meciul cu Columbia. Foto: Fifa World Cup / Facebook

Niponii au profitat de un start de coșmar al columbienilor la turneul final al Cupei Mondiale 2018 și s-au impus cu 2-1, devenind primii lideri ai Grupei H.

Columbia, pe care România a învins-o de două ori în primul meci al CM 1994 și 1998, a început groaznic partida de la Saransk, cu Japonia. Mijlocașul Carlos Sanchez a fost eliminat pentru că a apărat cu mâna, în careu, un șut spre poartă a lui Shinji Kagawa.

După cartonașul roșu – al doilea cel mai rapid arătat în istoria Cupei Mondiale, după nici trei minute de joc – Kagawa a marcat de la 11 metri.

Takashi Inui a irosit apoi o mare ocazie de gol, iar columbienii au profitat, egalând înainte de pauză, printr-o lovitură liberă executată perfect, pe sub zid, de către Juan Quintero.

Quintero este primul columbian care marchează la două Cupe Mondiale.

Osako i-a făcut KO pe columbieni

Cu toate că l-au aruncat în teren și pe James Rodriguez, care are probleme medicale, columbienii n-au reușit să învingă istoria astăzi – sud-americanii au pierdut toate cele 10 goluri în care au primit primul gol la Cupa Monidală.

Japonezul Yuya Osako a înscris cu capul, după un corner executat de Keisuke Honda.

Este prima victorie pentru Japonia la un turneu final al Cupei Mondiale organizat în Europa, dar și prima în fața unei echipe din America de Sud.

Columbienii, care au fost sfert-finaliști în urmă cu patru ani, mai au de disputat două meciuri în Grupa H, împotriva Poloniei și Senegalului, echipe considerate de mulți mai puternice decât cea a ”samurailor”.