CM 2018: Câștigă și Brazilia. Victorie în ”prelungiri” cu Costa Rica

Philippe Coutinho a desfăcut lacătul costarican. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Brazilia, considerată de mulți drept marea favorită la câștigarea Cupei Mondiale din Rusia, a câștigat cu 2-0 în fața naționalei din Costa Rica, prin golurile marcat în minutele suplimentare de Coutinho și Neymar.

Costa Rica, învinsă în primul meci de Serbia cu 1-0, a jucat de la egal la egal cu super-puterea fotbalistică din America de Sud în prima repriză, ratând chiar și o ocazie mare prin veteranul Celso Borges.

Brazilia a crescut viteza de joc în partea secundă, când Neymar și ai săi au irosit multe șanse de a deschide scorul, fiind blocați de excelentul Keylor Navas. Portarul de la Real Madrid n-a mai avut, însă, ce face la șutul din al doilea minut al timpului suplimentar, trimis din prima, cu șpițul, de Coutinho.

La Cupa Mondială din Rusia nu s-a înregistrat încă niciun rezultat de 0-0.

Philippe Coutinho, mijlocașul de la FC Barcelona, marcase și primul gol al brazilienilor la turneul final din Rusia, în remiza, scor 1-1 cu Elveția.

Neymar a stabilit scorul final la ultima fază a meciului, după o frumoasă acțiune de atac a brazilienilor, care se instalează, cel puțin până diseară, când Serbia dă piept cu Elveția, la șefia Grupei D.

După finalul meciului, brazilianul Neymar a izbucnit în lacrimi.

Vedeta de la FC Barcelona s-a apropiat de Ronaldo și Pele în topul celor mai buni marcatori din istoria naționalei Braziliei.