Claudiu Năsui: ”Impozitul zero pe salariul minim este o măsură absolut realizabilă”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a anunțat că măsura impozitului zero pe salariul minim va fi aplicată în agricultură, de anul viitor.

“Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, şi anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorinţă politică să o facem. În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper şi cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt şi salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare”, a declarat Năsui (USR), la Antena 3.

Ministrul a spus că măsura ”zero taxe” va descuraja evaziunea fiscală.

”Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscală”,a adăugat Claudiu Năsui, pentru sursa citată.

Nu este pentru prima oară când Năsui vorbește despre această măsură, pe care a promis-o în timpul campaniei electorală și care a fost inclusă în programul de guvernare al USR-PLUS.

După eliminarea taxelor pe salariile minime din agricultură, ministrul Economiei, Antreprenoratului și Turismului vrea să ia măsuri similare și în alte domenii de activitate unde există mulți muncitori plătiți cu salariul minim.

În România, mai mult de 25% dintre angajați sunt plătiți cu salariul minim.