Cîțu vine cu precizări. În ce magazine nu va fi obligatoriu certificatul verde

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat joi că certificatul verde nu va fi obligatoriu în magazinele esențiale, relatează Digi 24.

„Am avut o discuţie cu dânsul (cu Florin Cîțu – n.r.), nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări”, a spus Arafat la postul de televiziune Antena 3.

„Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a mai spus el.

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat și el vineri că prin magazine esențiale înțelege magazine precum cele alimentare sau farmaciile.

Ieri, Cîțu a declarat că Guvernul se gândește să introducă obligativitatea prezentării certificatului verde pentru orice activitate economică.

„Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății ar fi acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitățile pe care le avem în România, pentru orice activitate unde intrăm sau unde avem contact cu persoanele – să avem acest certificat verde”, a declarat Cîțu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.