Cîțu: Rafila a decis renunțarea la certificatul verde

florin cîțu
Florin Cîțu. Foto: Guvernul României

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că decizia de a se renunța la proiectul de lege privind introducerea certificatului verde COVID-19 la locul de muncă a venit de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„În momentul în care proiectul de lege pe care l-am introdus în Parlamentul României, semnat alături de câțiva colegi din PNL și UDMR, a fost doar depus, numărul persoane vaccinate a crescut la peste 100.000 de persoane.

Este în continuare în Parlament, înțeleg că nu mai este nevoie. Decizia la Ministerul Sănătății și Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva (că nu mai trebuie certificat verde – n.r.) trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii. Deocamdată noi vorbim pe declarații. Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări.

Dacă există specialiști care spun că chiar dacă adoptăm certificatul verde în acest proiect de lege și ne arată fundamentat că nu ar fi dus la o creștere a numărului de persoane vaccinate, bineînțeles că nu aș avea nicio problemă.

Dacă nu, bineînțeles că rămân la opinia pe care am avut o până acum, că ar fi ajutat și numai că e opinie, a arătat foarte clar condițiile care ar fi dus la mai multe persoane vaccinate”, a mai spus Florin Cîțu.

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că în plin val 5 al pandemiei, certificatul verde nu mai este o urgență, pentru că până în momentul în care va fi implementat numărul de cazuri va scădea din nou.