Cîțu le cere românilor să-și plătească facturile la energie chiar dacă sunt greșite

florin cîțu
Florin Cîțu. Foto: Guvernul României

Președintele PNL, Florin Cîțu, îl contrazice pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, și le transmite românilor să își plătească facturile la energie chiar dacă sunt calculate greșit.

„Haideți să nu creem probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plătești factura, vor fi penalități, iar după penalități ți se taie curentul. Nu l-am auzit pe dl. Popescu (Virgil Popescu, ministrul Energiei – n.r.), dar dacă a spus așa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plătești factura. Așa ceva nu se poate face”, a declarat, la DC News, Florin Cîțu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat că românii ar trebui să nu plătească facturile greșite la energie electrică, respectiv pe cele care nu respectă legea plafonării și compensării. „Evident, dacă vine următoarea factură și aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenței acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poți să te joci cu nervii oamenilor, nu poți să te joci cu oamenii”, a spus, marți, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat că „pentru lunile noiembrie şi decembrie, la nivelul consumatorilor casnici, 80% au beneficiat de plafonare la energie şi în jur de 60% la gaze naturale” şi a arătat că aşteaptă raportul ANPC privind furnizorii care nu au emis facturile cu compensare şi plafonare, iar pentru cei care nu au respectat legea se poate ajunge până la ridicarea licenţei.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.