Cîțu: ”Am văzut că oamenii au început să se relaxeze. Nu este momentul!”

florin cîțu vaccinat
Florin Cîțu s-a vaccinat. Foto: Captură Facebook

Premierul Florin Cîțu a atras atenția că pandemia de COVID-19 nu a trecut și că ”foarte ușor putem pierde ce am câștigat, dacă nu respectăm regulile”.

Cîțu a oferit și câteva vești bune: ”Deocamdată, în România, vedem că tulpina britanică e oarecum sub control”.

”Veți vedea că scenariile pesimiste nu se vor adeveri. Deocamdată, ce avem noi implementat funcționează, dar în același timp e important să respectăm regulile. Am văzut că oamenii au început să se relaxeze, nu e momentul. Foarte ușor putem să pierdem ce am câștigat până acum, dacă nu respectăm regulile, inclusiv legat de restaurante, școli”, a adăugat premierul.

Florin Cîțu a vorbit azi și despre noua formulă de calcul a incidenței virusului. Autoritățile nu vor mai exclude din calcul focarele din diversele instituții, așa cum se întâmpla până acum, din decizia fostului premier, Ludovic Orban.

”E recomandată de epidemiologici. Am văzut estimările inițiale, nu cred că se vor schimba foarte mult lucrurile. S-au făcut estimări, de aceea am și lăsat această perioadă de 14 zile”, a explicat liberalul.

Cât despre proiecțiile făcute de Insititutul Național de Sănătate Publică, despre o creștere semnificativă a numărului zilnic de cazuri noi, Cîțu a concluzionat: ”Realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile!”.