Cîțu: Acțiunile celor care fac campanii împotriva măștii și a vaccinării sunt similare cu cele ale unor teroriști

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Primul ministru Florin Cîțu a spus, de la Palatul Victoria, că oamenii care fac campanii împotriva măsurile antipandemie luate de Guvern, cum ar fi purtarea măștii de protecție în spații publice, distanțarea și vaccinare, participă la acțiuni similare cu cele ale unor teroriști.

„În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare.

Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști. Pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a transmis joi, într-un mesaj publicat pe Facebook, că România are „printre cele mai relaxate măsuri din Europa”. Acesta a prezentat și o listă cu restricțiile de circulație din alte state europene.

„Măsurile implementate de România în contextul pandemiei de coronavirus sunt printre cele mai relaxate din Europa. Și vă mulțumesc vouă pentru asta, pentru că ați fost responsabili. Hai să continuăm așa! Doar împreună putem învinge pandemia”, scrie Cîțu.

Premierul a postat și o imagine cu restricțiile din celelalte țări din Europa:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.