Cititoarele pentru coduri de bare. Beneficiu pentru afacerea dvs.

Codul de bare este una dintre cele mai influente tehnologii ale secolului XX. De la introducerea sa în spațiul comercial, în 1974, a fost adoptat treptat în numeroase industrii, devenind cu adevărat universal. Astăzi, multe companii nu ar putea funcționa fără “umilul” cod de bare. Urmărirea cu precizie a oricărui produs este aproape de neimaginat fără coduri de bare.

Din punct de vedere istoric, la apariția codurilor de bare, erau folosite doar cititoarele bazate pe laser pentru a le citi. Aceste scanere laser sunt încă utile în multe aplicații și astăzi. Deși de-a lungul anilor, progresele în tehnologia codurilor de bare și-au extins capacitățile, principiul a rămas în esență același. Cititoarele de coduri de bare au evoluat tehnologic în ultimii ani, nu numai în ceea ce privește ergonomia și designul, ci și în conectivitate, precum și în capacitatea sau necesitatea de a putea citi codurile QR inclusiv de pe ecranele telefoanelor mobile.

Alegerea soluției potrivite de scanare poate fi un proces confuz. De multe ori, un anumit cititor de cod va funcționa pentru nevoile dvs. speciale de scanare, dar este posibil să nu fie cea mai productivă opțiune. Cunoașterea avantajelor fiecărei tehnologii vă va ajuta să alegeți scanerul care oferă cea mai bună performanță și cel mai mare beneficiu pentru afacerea dvs.

Cititor de coduri de bare laser

Laserul a fost folosit încă de la început pentru a citi codurile de bare. A fost standardul industrial pentru citirea codurilor de bare liniare (1D) datorită ușurinței sale de utilizare și a prețului scăzut.

Cititor de coduri de bare imager

Deși sunt cele mai recente, scanerele de coduri de bare imager au câștigat rapid popularitate în multe aplicații. De la retail la domeniul medical, imaginile sunt utilizate pentru capacitățile lor suplimentare și pentru citirea eficientă.

Astăzi, aproape toate companiile folosesc coduri de bare într-un fel sau altul. Cititoarele de coduri de bare sunt echipamente  esențiale în toate aplicațiile de scanare și urmărire ale companiei și vor influența  în cele din urmă succesul afacerii dvs. De la eficientizarea punctelor de vânzare și de plată mobile, urmărirea pachetelor prin procesul de livrare, verificarea identității pacientului într-un spital, până la furnizarea de instrucțiuni pentru noile dispozitive electronice, există o cerere pentru tehnologia codurilor de bare în aproape fiecare industrie.

Puteți să alegeți, dintre diferitele modele (scanere fixe sau fără fir, scanere de buzunar, robuste sau foarte robuste, încorporate etc.) și prețuri, cele mai potrivite nevoilor dvs., astfel încât toate informațiile să fie transferate către sistemul dvs. rapid, evitând erorile și optimizând timpul de lucru în depozitul sau punctul de vânzare. Pe de altă parte, în funcție de numărul de coduri de bare de care aveți nevoie și de bugetul dvs., puteți găsi un generator de coduri de bare pentru a vă genera propriile coduri de bare. În acest fel, economisiți timp, deveniți mai productivi și, nu în ultimul rând,  mențineți o evidență clară și actualizată a stocului de produse.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.