Circulația pe podul de la Brăila a fost închisă după doar cinci minute

FOTO: Raducu P Drum
FOTO: Raducu P Drum

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au transmis că circulația pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila se va deschide începând cu ora 15:30.

Din cauza unei neînțelegeri între organizatori, în jur de 20 de mașini care așteptau în coloană au reușit să ajungă pe pod.

Aceștia au permis mașinilor să treacă la ora 13.00, deși în mai multe zone ale obiectivului nu fuseseră strânse lucrurile folosite în timpul ceremoniei. După cinci minute, circulația  a fost blocată. 

„Atenție! Circulația pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila se va deschide în mod oficial în jurul orei 15:30! Precizăm că reprezentanții CNAIR, antreprenorii și cei implicați în organizarea evenimentului de deschidere a circulației pe pod depun, la această oră, eforturi pentru a elibera partea carosabilă de balizele și parapetele de separare a sensurilor de circulație, precum și de elementele folosite la eveniment, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Potrivit reprezentanților Ministerului Transporturilor, în prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila și primul kilometru pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată în curând.

De asemenea, e important de precizat și că după deschiderea inițială a traficului, circulația pe pod va fi restricționată pe timpul nopții pentru o perioadă, pentru a permite demontarea macaralelor.

Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km.

Drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, care se deschide pe 6 iulie, are o lungime de 4,328 km, acest drum va fi prevăzut cu o bandă de circulație pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) si se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.

Drumul principal Brăila – Jijila are o lungime de 19,095 Km si va fi prevăzut cu două benzi de circulație pe sens până la kilometrul 8, și apoi cu câte o bandă de circulație pe sens până la finalul proiectului – km 19. Drumul va avea și benzi de încadrare, acostamente, zona mediană și zona de parapete.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.