Cioloș: USR PLUS e gata să își asume guvernarea alături de PNL

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că formațiunea politică pe care o conduce este gata să intre la guvernare.

„Rezultatele alegerilor de ieri nu sunt cele așteptate pentru România. Responsabili nu sunt cetățenii. Noi am înțeles mesajul și suntem conștiență că viitorul guvern trebuie să ia în considerare toate îngrijorările. Avem o responsabilitate mare față de guvernare. Noi la USR PLUS ne-am formulat deja poziția de negociere cu PNL.

Sunt măsurile cu care am mers în campanie, e o sinteză a celor 40 de angajamente din campanie. E un document public începând de azi. Viitorul premier: e esențial să susținem un candidat credibil. Trebuie discutat la negocierile cu președintele și nu la televizor. E nevoie de un nou început după aceste rezultate.

Un mesaj pentru colegi: suntem în ultima fază a fuziunii. Vom organiza un congres la care membrii vor decide cine conduse partidul USR PLUS. USR PLUS e gata să își asume guvernarea alături de PNL. UDMR devine indispensabil. E important să venim cu un plan de reforme”, a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, Dacian Cioloș a mai spus că liderii USR PLUS vor merge la discuții pentru „a găsi formula cea mai bună, un premier ca să poată forma un guvern”.

„Președintele României va avea o analiză foarte pragmatică legată de soluția de premier care să dea semnalul de nou început. Mergem la discuții deschiși pentru a găsi formula cea mai bună, un premier care să poată forma un guvern. Nu am văzut idei reformatoare în programul PSD.

România are nevoie de reforme, noi am cerut astfel de reforme. E nevoie de reformă și depolitizare în administrație, educație, sănătate. Va trebui ca viitorul guvern să guverneze pentru toți românii, e nevoie de mai multă empatie, inclusiv la vârful statului. Asta presupune dialog, comunicare, pedagogie.

Fără penali în funcții publice – decizia trebuie luată imediat. Fără pensii speciale, fără imunitate parlamentară. Depolitizarea administrației publice, i-am auzit și pe cei de la PNL că vor aceste lucruri. DNA-ul pădurilor trebuie făcut. Românii nu mai cred povești cu câte un control făcut din când în când”, a mai spus Dacian Cioloș.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.