Ciolacu: Vor fi înghețate salariile, pensiile și alocațiile

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că România a ajuns la un record de îndatorare de aproximativ 50% și susține că din această cauză vor fi înghețate creșterile de salarii, de pensii și alocații. Președintele PSD a mai spus că primul ministru ar trebui să vină în fața Parlamentului cu un plan de redresarea economică.

„Marea problemă pleacă de la gradul de îndatorare. Am ajuns la un maxim record de aproximativ 50 la sută și de aici vor decurge toate consecințele, cu îngețarea de venituri, alocații, pensii, absolut tot. Când mai iese ministrul muncii cu recalcularea e o minciună. Nu mai au voie. (…)

Primul ministru ar trebui să vină în fața Parlamentului cu un plan de redresare economică. Este explicit în lege, când se depășește datoria de 50% și să recunoască că toate veniturile românilor vor fi înghețate. (…)

Pe data de 2 mai primul ministru și ministrul de finanțe au primit o scrisoare de la Comisia Europeană unde se spune clar ce deficit trebuie să aibă în anul curent, ce deficit trebuie să aibă anul viitor, 6, 2, următorl an 2023 au 4, 4. În partea a doua a scrisorii se spune clar cu ce act normativ vin până pe 15 octombrie că vor consolida bugetul de stat.

Comisia a spus clar că ce au primit de la guvern nu acoperă necesitățile României pentru a închide acest deficit. Ați auzit pe cineva de la Guvern să spună acest lucru? Tot ce vine de la Comisie pe formula Ghinea se secretizează, se bagă la seif”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.