Ciolacu spune că unele alimente din magazine s-au ieftinit: „Sunt preţuri cu 30-40% mai mici”

supermarket coș cumpărături
Foto: Alexas_Fotos / pixabay.com

Primul ministru Marcel Ciolacu spune că există o scădere semnificativă la unele produse de bază, față de luna trecută.

Marcel Ciolacu a afirmat că ordonanţa şi-a atins scopul, iar preţurile la anumite produse de bază sunt mai mici cu 30-40%.

„La zece zile după intrarea în vigoare a ordonanţei privind reducerea preţurilor la alimentele de bază, toată lumea vede că există o scădere semnificativă la anumite produse faţă de tarifele de luna trecută.

Mai mult, putem observa cu toţii că produsele alimentare nu s-au mai scumpit. Practic, ordonanţa îşi atinge scopul şi doresc să-l felicit pe domnul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, pentru perseverenţă.

A lucrat din greu ca să putem adopta această măsură esenţială, iar acum domnul ministru merge zilnic în supermarketuri să vadă preţurile. Cred că fiecare ministru şi demnitar trebuie să facă la fel în magazinele din toată ţara.

În loc de invenţii precum penuria, falimentul şi alte grozăvii, astăzi, realitatea arată că sunt preţuri cu 30-40% mai mici la anumite produse de bază. Mai mult, inflaţia este cu o singură cifră. Acesta este adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.