Ciolacu spune că este „un fan” al sistemului progresiv de impozitare

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, într-un interviu la DCNews, că, fiind social-democrat, este „un fan” al sistemului progresiv de impozitare. El a adăugat că este de acord cu cotă unică, dar „să fie aceeași la toată lumea”, iar „la venituri excepționale în toată lumea se impozitează diferențiat”.

Ciolacu a precizat că reforma fiscală este un jalon în PNRR.

„Noi nu mai știm acum în ce sistem fiscal suntem – cotă unică, progresiv. Eu, fiind social-democrat, sunt un fan al sistemului progresiv, dar nu exclud să fie cotă unică, dar cota unică să fie cotă unică. Nu poți să cumperi un teren cu 10.000 de euro, să-l vinzi cu 10 milioane și să fii impozitat cu 1%.

Sunt de acord cu cotă unică, dar să fie cotă unică la toată lumea, aceeași la toată lumea. Dar la venituri excepționale, în toată lumea asta se impozitează diferențiat”, a mai declarat liderul PSD.

Premierul a precizat că Banca Mondială și Comisia Europeană fac studii și vor veni cu mai multe variante.

„Nu pot să am și fiscalitate scăzută, să nu am niciun fel de control și informații de la Ministerul Finanțelor, pentru că n-am digitalizare, să n-am nicio digitalizare în nicio primărie și evaziune fiscală de aproape 10% din PIB. Nu se poate continua așa”, a mai spus Ciolacu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.